Eleketromos hibák javítása

A mai, még régebbi években működő, ma is üzemelő autók számtalan elektromos eszközt, érzékelőt, vezérlőt, kábelt és csatlakozót tartalmaznak, amelyek könnyedén meghibásodhatnak, és végül elkerülhetetlenül, de meg is fognak hibásodni. A gépjárműgyártás fejlődésével azonban egyre több eszköz használható a motorszerelő markában. Manapság elegendő, ha az autóipari villanyszerelők bekötik a kábelt a műszerfalba, és a fedélzeti számítógépből előkészítik a hiba forrását.

Mit tehet az elektromos hibák javítása érdekében?

Az első megoldás, ami az ember szájára kívánkozik, hogy hívjon egy autószerelő szakembert, vagy akkor ha az autó még üzemképes, akkor elhajtson egy megbízható motorszerviz területére. Az elektromos hibák javítása ma már szinte reménytelen vállalkozás az út szélén. Természetesen vannak még könnyedén szerelhető mezei körülmények között is megoldható autóvillamossági hibák. A leggyakoribb és helyben megoldható gond, ha valami miatt az egész elektromos rendszer kevés áramot kap az akkumulátortól. Jellemző ilyenkor, hogy egyszerűen vagy meglazult, vagy elpiszkolódott az akkumulátor saruja, ha azt látjuk, hogy az akkumulátor „okos szeme” zöldet mutat, vagyis az akku hibától eltekinthetünk.

Fontos - Sose kapcsoljuk le az akkumulátorát ilyenkor!

Mielőtt hozzálátnánk a saru javításához, tisztításához, eszünkbe ne jusson levenni a sarukat. A nélkül semmiképpen sem, hogy a használati kézikönyvben meggyőződnénk róla, tiltja-e ezt a gyártó. Egyes korszerű autóknál ugyanis a számos beállítás elvész, vagy jelszavakat kell beütni, sőt az is lehet, hogy egyes berendezések megsérülnek, ha megszüntetjük az autó áramellátását. Ilyenkor – ha az akkumulátor érintkezésével van baj – meg lehet próbálkozni az erre a célra szolgáló tisztító spray bevetésével. Egyéb elektromos eszközök esetében is lehet próbálkozni helyben. Megkísérelhetjük a legegyszerűbb mérő műszerrel megállapítani, hogy kap-e áramot egy-egy berendezés, vagy van-e áram a vezetékekben, amit ki lehet mérni egy multiméterrel. Meg lehet nézni, azt is, hogy kiégett-e valamelyik biztosíték. Ha a leírtakból egyikkel sem tudtuk megoldani a gondot, akkor ...

Keressen minket profi elektromos hibák javítása érdekében Budapesten - Redszerviz Budapest 15. kerületében!

Problémája,kérdése van? Keressen meg minket!

KAPCSOLAT